USR îl cheamă pe ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, la Ora Guvernului, lunea viitoare, pentru a da explicații cu privire la acuzațiile de plagiat care i se aduc.

"Cercetarea și digitalizarea României au încăput, odată cu învestirea noului guvern, pe mâinile unui plagiator. Florin Roman și-a plagiat lucrarea de masterat și a mințit că a scris o carte, iar PNL și PSD susțin un plagiator în funcția de ministru. Florin Roman și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaționale”, însă aceasta nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Națională", susține USR într-un comunicat de presă.

Florin Roman a declarat că el n-a ajuns „ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru”. Totodată, el a afirmat că este un avantaj că nu are „legătură cu acel domeniu”.

Citește și: Florin Roman, după ce a fost prins că a plagiat: Am lucruri mult mai importante de făcut

„Știm cu toții discuția din spațiul public privind plagiatul domnului Roman. Din punctul nostru de vedere, dânsul nu are ce căuta în fruntea acelui minister. Ar fi trebuit demis în secunda doi de către premierul Ciucă și, din punctul nostru de vedere, Klaus Iohannis ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în momentul în care Florin Roman a fost propus ministru”, a declarat vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu în conferința de presă susținută după ședința Biroului Național USR de luni.