Deputatul PNL Florin Roman scrie într-o postare pe o rețea de socializare că Avocatul Poporului, Renate Weber, se pregătește să plece acasă, afirmând că "doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o încurcăm".

"Cu toată agitația din ultima vreme, am omis să fac un anunț cu adevărat important, unul cu greutate: Distinsa doamnă Renate Weber se pregătește să plece acasă!  Gata! Ne-a fascinat destul cu prezența diafană, cu vorbele mieroase și cu așa-zisa iubire față de țară și compatrioți.  Doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, această neînduplecată "luptătoare” pentru drepturile și libertățile cetățenilor români trebuie să plece", a scris Florin Roman pe Facebook.

Citește și: Florin Roman - Imediat ce vom avea majoritate, o vom demite pe Renate Weber

Ironic, acesta mai spune că Renate Weber este "o doamnă, un monument de rafinament, pe care noi, muritorii, nu îl mai merităm și de aceea nu putem să îi mai stăm în cale".

Mai ales că nici nu știm că doamna a măcelărit justiția și nici nu a fost unealta politică a PSD! Eh, vor zice unii...„astea au fost doar vorbe răutăcioase”. V-am dat și cel mai important argument...am înțeles că doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o încurcăm", a mai scris el.

Citește și: PNL a depus la Parlament solicitarea de revocare din funcție a Avocatului Poporului

De asemenea, liberalul îi întreabă pe colegii din Coaliția PNL-USR PLUS - UDMR dacă se va propune o nouă numire în funcția de Avocat al Poporului și convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.