Liderul deputaților liberali, Florin Roman, a declarat marți că imediat ce PNL va avea majoritate în Parlament o va demite pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

"Ne-am obișnuit ca în ultima vreme majoritatea PSD să vină cu tot soiul de propuneri care de care mai populiste, fără să susțină și sursa de finanțare. Din păcate, axa răului formată din PSD și Curtea Constituțională a lui Dorneanu și Renate Weber continuă să facă rău României. Noi sperăm că nu pentru mult timp. Sper că în două luni românii vor face ceea ce trebuie și vor da un vot împotriva acestei axe a răului. Le promitem românilor că imediat ce vom avea majoritate o vom demite și pe Renate Weber, care nu este Avocatul Poporului, ci este avocatul PSD. Vă promitem că va trebui să începem și o reformă profundă constituțională, astfel încât Curtea Constituțională să fie a României și nu a domnului Dorneanu", a spus Roman, în plenul Camerei Deputaților, citat de Agerpres.

Această declarație a fost făcută în timpul dezbaterii proiectului de lege privind acordarea unui stimulent cadrelor didactice, în cuantum de 2.000 de lei lunar, pe durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului, proiect inițiat de PSD și adoptat de Senat.