Nicio școală nu a solicitat încă echipe mobile de vaccinare anti-COVID, deoarece nu s-a aprobat, din perspectivă juridică, formularul de exprimare a intenției de imunizare, a informat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

El a precizat că Ministerul Sănătății este singurul autorizat în prelucrarea datelor medicale cu caracter personal.

"Formularul care va fi elaborat de către cei în drept - Ministerul Sănătății - va avea o primă întrebare: este sau nu este vaccinat. Dacă este vaccinat, nu mai trebuie răspuns la cea de a doua întrebare care va avea trei variante de răspuns: Da; Nu; Indecis", a explicat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, formularele de exprimare a intenției de vaccinare nu sunt obligatorii și nu constituie obligație de imunizare.

"Nicio școală nu a solicitat încă echipe mobile de vaccinare deoarece nu s-a aprobat încă din perspectiva juridică formularul de exprimare a intenției de vaccinare. Sunt dificultăți din perspectiva bazei legale - respectarea GDPR, impusă de Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Ministerul Educației a transmis către Ministerul Sănătății o solicitare de sprijin pentru elaborarea unui formular privind intenția de vaccinare din care să reiasă trei variante de răspuns cu privire la intenția de vaccinare: Da, Nu, Indecis", a afirmat ministerul.

Formularul care va fi elaborat de Ministerul Sănătății urmează să fie transmis de către Ministerul Educație în școli având ca scop "sprijinirea celor care beneficiază de acordul informat" al părinților sau tutorilor legali pentru organizarea de echipe mobile de vaccinare.

"În urma acestor răspunsuri se vor putea organiza echipe mobile de vaccinare în școli de către CNCAV în colaborare cu DSP", a indicat Sorin Cîmpeanu.