Vlad Alexandrescu, Dan Barna și Cristian Seidler și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al USR, rămasă vacantă după demisia lui Nicușor Dan. Alegerile au loc peste patru săptămâni.

Vicepreședinții partidului Vlad Alexandrescu, Dan Barna și Cristian Seidler și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România, a anunțat duminică USR. „Procesul de depunere a candidaturilor s-a încheiat sâmbătă noapte, iar alegerile pentru funcția de președinte al USR vor avea loc pe 28 octombrie, la Poiana Brașov, într-un congres extraordinar care a fost convocat după demisia lui Nicușor Dan. Fiecare candidat a înregistrat pe forumul intern al USR, pentru informarea membrilor și dezbaterile interne ce vor urma în următoarea lună, biografia, o scrisoare de intenție și un proiect de program politic”, a anunțat partidul, într-un comunicat.

Anterior, Vlad Alexandrescu a anunțat, pe Facebook, că și-a depus candidatura pentru poziția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), în cadrul alegerilor ce vor avea loc peste patru săptămâni.

„Mi-am depus astăzi candidatura pentru poziția de președinte al Uniunii Salvați România. (...) Îmi doresc un partid unit, pregătit să lupte pentru apărarea democrației constituționale în România, pentru responsabilitate și integritate în viața politică și administrativă. USR este și va fi o forță a opoziției la PSD și o alternativă credibilă în politica românească. Aș vrea ca USR să adâncească democrația în România, dând voce unor grupuri și forțe până acum ignorate, să fie un partid capabil să activeze comunități locale și grupuri profesionale cât mai diverse”, a scris Vlad Alexandrescu.

Totodată, Vlad Alexandrescu a precizat că programul său are patru priorități: USR - un partid modern, puternic și activ, deschis către agenda cetățeanului; o doctrină politică bazată pe principii și valori comune; conducerea partidului pe un drum comun - decizii bazate pe reguli, principii și valori; consolidare prin extinderea filialelor și o manieră de lucru bazată pe echipe eficiente, informează Agerpres.

Obiectivele generale pentru 2020 din programul lui Dan Barna sunt: transformarea USR într-un partid capabil să guverneze, cu program de guvernare coerent și realist și resurse umane credibile și competente pentru a guverna și a conduce instituții.

„Suntem ca partid politic într-un moment în care trebuie să dovedim inteligență politică și unitate. Suntem ca țară într-un moment crucial în care instituțiile fundamentale ale statului sunt atacate, corupția e de prea mult timp o amenințare națională, iar problemele din economie devin din ce în ce mai mari. USR poartă speranțele unei părți însemnate a electoratului și avem un potențial politic semnificativ. Doar împreună putem să convingem cât mai mulți cetățeni de valoarea politicilor noastre publice, de onestitatea și bunul nostru simț. Sunt convins că împreună putem deveni a doua forță politică a țării și principalul partid de opoziție, precum suntem în București. USR este partidul care resetează România. Am început deja să facem asta”, spune cel de-al treilea candidat, Cristian Seidler, în programul său.