Social-democratul Mircea Dușa, care a condus mai multe ministere în guvernările PSD, a încetat din viață luni dimineață, la vârsta de 67 de ani, a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

"Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției în această dimineață a colegului nostru social-democrat Mircea Dușa. În toate demnitățile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al Apărării, de Interne sau pentru Relația cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Dușa și-a făcut datoria cu onoare și respect pentru interesul public. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a scris Marcel Ciolacu pe pagina lui de Facebook.

Și Ministerul Apărării anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Mircea Dușa, ministru în perioada 22 decembrie 2012 – 17 noiembrie 2015.

"Transmitem, în numele întregului personal al Armatei României sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a transmis MApN pe Facebook.

Mircea Dușa s-a născut în 1 aprilie 1955 la Toplița, în județul Harghita, și a fost parlamentar, prefect al județului Mureș și primar al Municipiului Toplița.