Fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, susține că senatoarea extremistă Diana Șoșoacă nu știe pe ce lume trăiește și este finanțată de ruși.

"Modelul european ar trebui exportat în alte țări. Ar trebui să discutăm mai mult despre valoarea democrației și cooperării internaționale, pentru menținerea păcii. Aceasta este diferența dintre noi și Vladimir Putin și toate aceste partide extremiste, ca și această femeie de la voi din țară, care nu știe pe ce lume trăiește și care este finanțată de ruși, dar și ca alți oameni din Germania, cum ar fi liderul AfD", a spus Schulz pentru Digifm.

Contactată de postul radio, Diana Șoșoacă a declarat că îl va da în judecată pe fostul președinte al Parlamentului European.

Diana Șoșoacă spune că Martin Schulz are 24 de ore să demonstreze că acuzațiile pe care i le aduce sunt reale.

Diana Șoșoacă, aleasă europarlamentar la alegerile de duminică, a participat marți la Ambasada Rusiei la un eveniment organizat de noul ambasador Vladimir Lipaev, potrivit imaginilor remise G4Media de un participant la eveniment.

Șoșoacă a mai mers la Ambasada Rusiei și în iunie 2023, dar și 2022, în ciuda faptului că România a condamnat oficial invazia ilegală a Rusiei în Ucraina și a redus la minimum dialogul cu reprezentanții Federației Ruse.