Fostul parlamentar Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, este propunerea PSD pentru comitetul de supraveghere al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie (ANRE), a anunțat Marcel Ciolacu.

"Este propunerea din partea grupului PSD. Avem dreptul să o facem și aceasta este propunerea noastră. Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost președinte și de comisie la agricultură. A contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare. Sunt ferm convins că vă va răspunde dânsul ce îl recomandă”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Întrebat dacă foștii oameni ai PSD care nu au mai prins locuri în Parlament urmează să fie numiți în agenții și instituții ale statului, Ciolacu a răspuns că "oamenii care au avut mai multe mandate și care au experiență parlamentară este posibil să mai fie numiți".

Alexandru Stănescu a fost deputat PSD în perioada 2012-2020. A absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București, între 1986 și 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A.

Marți, Alexandru Stănescu a fost votat de Parlament în funcția de membru în Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). El a lipsit și de la ședința de plen, și de la ședința comisiilor parlamentare în care ar fi trebuit audiat.