Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" salută decizia Guvernului de a majora salariile în sistemul sanitar din această toamnă și solicită ca de același tratament să beneficieze și angajații din învățământ.

Comunicatul sindicatului vine după ce premierul Victor Ponta a anunțat, marți, creșterea salariilor personalului sanitar cu 25%, de la 1 octombrie.
 
Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret" avertizează Guvernul că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja "la o exacerbare a stării de nemulțumire în rândul angajaților din învățământ, care poate conduce la posibile acțiuni de protest cu ocazia începerii noului an școlar”.

"Orice întârziere în asigurarea unei creșteri salariale substanțiale în sistemul educațional va genera efecte negative în anii următori, care cu greu vor mai putea fi remediate”, se arată într-un comunicat al FSE Spiru Haret. 

Premierul Victor Ponta a anuntaț, marți, la finalul discuțiilor cu reprezentanții sindicatelor din sănătate, că va fi adoptată o ordonanță de urgență pentru ședința Guvernului de săptămana viitoare privind majorarea de 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie. Impactul bugetar anual este de 1,7 miliarde de lei.