Un control efectuat în baza de date informatică a Primăriei Slobozia a scos la iveală faptul că funcționarii instituției aveau alte preocupări în timpul programului de lucru.

Aceștia au fost surprinși accesând conturile proprii ale rețelelor de socializare sau urmărind serialele preferate pe binecunoscuta platformă de streaming Netflix. Astfel, accesul la internet al angajaților către site-uri care nu au legătură cu activitatea Primăriei Slobozia a fost suspendat. Mai mult, primarul Dragoș Soare a precizat că se vor lua unele măsuri împotriva angajaților care pierdeau timpul pe internet, potivit independentonline.ro.

Verificările în bazele de date informatice ale Primăriei Slobozia au scos la iveală multe cazuri în care, în loc să fie preocupați de sarcinile de serviciu, funcțio­narii publici accesau conturile proprii ale rețelelor de socializare sau urmăreau filmele și serialele preferate pe Netflix. Așa se face că, în urmă cu o săptămână, primarul Dragoș Soare a limitat accesul anga­jaților către aceste site-uri.

Acum, funcți­onarii publici au acces la internet doar în interes de serviciu.

"Am făcut în așa fel încât să renunțăm la tot ce înseamnă acti­vități care implică hobby-uri în timpul programului de lucru. S-a limitat accesul la acele platforme și site-uri care nu aveau legătură cu munca... Poate unora nu le convine, dar trebuie să în­țeleagă faptul că lu­crăm pentru cetățeni și trebuie să-i ajutăm atunci când au nevoie de noi! Nu poate fi amânată o solicitare doar pentru că cineva nu are chef să-și facă treaba, pentru că ur­mărește postările colegilor pe rețelele de socializare sau se uită la filme", a declarat primarul, potrivit sursei citate.