Firma Gab Pavolux SRL, prin intermediul căreia un fotomodel din Dubai, patron în acte, este pe cale să câștige un contract de 27 de mil. de euro atribuit de Primăria Sectorului 3, a fost fondată de unchiul Sorinei Stan Docuz, apropiata lui Ciolacu.

În plus, într-un comentariu pe o rețea de socializare, Sorina Stan Docuz i s-a adresat soției fotomodelului cu ”iubita mea”, iar două surse G4Media.ro susțin că cele două ar fi în relații apropiate, chiar de rudenie.La câteva ore de la momentul în care reporterul G4Media.ro a realizat capturi cu un dialog pe Instagram dintre cele două femei, Sorina și-a schimbat numele contului și și-a scos poza de la profil.

Aceste informații noi sunt indicii solide că familia Docuz se află în realitate în spatele firmei care este pe punctul să câștige licitația de 27 de milioane de la sectorul 3, condus de Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei Docuz.

În acest nou episod, G4Media.ro a descoperit că o întreagă rețea de oameni care provin din comuna Racovițeni, județul Buzău, are directă legătură cu familia Docuz iar firmele controlate sau înființate de aceste personaje primesc contracte la primăria Sector 3 condusă de Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei. Numele implicate și firmele din cadrul rețele organizate au fost documentate de G4Media.ro pe parcursul mai multor luni. Un aport esențial l-a avut o sursă apropiată afacerii din Sectorul 3.

În urmă cu o săptămână, G4Media.ro dezvăluia faptul că, pe filiera București-Buzău, a fost creată o rețea de interese care intenționează să obțină fonduri publice în special de la Primăria Sector 3 prin intermediul unor firme private.

Prima firmă se numește Gab Pavolux, a fost fondată în 2013 de un anume Gabi Iulian Slămnoiu din comuna Racovițeni (județul Buzău), asociat, în altă societate, cu Cristina Arghir, sora Sorinei Stan Docuz. Sorina Docuz este protejata și apropiata președintelui PSD, premier în funcție, Marcel Ciolacu.

Sorina Stan Docuz este la rândul ei din comuna Racovițeni, județul Buzău. În octombrie 2022, Gab Pavolux a fost preluată de Andrei Andrei, un fotomodel care locuiește de mai mulți ani în Dubai alături de soția sa, Flory Nicolaescu, de loc din Buzău.

În ianuarie 2023, Gab Pavolux a închiriat de la o unitate de învățământ din Sectorul 3 o fostă cantină, devenită restaurant de lux după o investiție de circa 2 milioane de euro a Primăriei de sector.

În iunie 2023, aceeași Gab Pavolux s-a înscris la o licitație de 133 de milioane de lei (circa 27,2 milioane de euro) organizată de aceeași primărie pentru servicii de catering – hrană pentru elevii aflați în regim de after-school.

O plângere a uneia dintre societățile participante, care a acuzat faptul că au fost favorizate ofertele Gab Pavolux și a celei de pe locul 2 a fost admisă de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor care a obligat autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor.

Multiple indicii din acest articol publicat pe data de 30 noiembrie conduceau spre persoane aflate în sfera de influență a Sorinei Stan Docuz, familiei acesteia și nu numai. Astfel, terț susținător al ofertei Gab Pavolux de la licitația de la Primăria Sectorului 3 este Bedamiro Holding Parcari Construct, societate din Buzău deținută de Mihai Rotaru, un om de afaceri care a fost finanțator al PSD la scurt timp după alegerea ca președinte al acestei formațiuni a lui Marcel Ciolacu, în 2020.

A doua firmă care face parte din grupul de la Buzău se numește Look Outdoor și este beneficiara unor contracte din partea PSD, banii provenind din bugetul de stat dedicat serviciilor de propagandă ale partidelor politice.

La momentul publicării articolului, Sorina Stan Docuz a declarat că nu a auzit de Gab Pavolux, în timp ce Ciolacu a descris investigația G4Media.ro drept ”o mizerie.”

Ancheta pe larg poate fi citită AICI.