Senatorul UNPR Gabriel Oprea, fost vicepremier pentru securitate națională și patriot declarat, a plecat, în dimineața zilei de 1 Decembrie, împreună cu familia, în Dubai, el lipsind de la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României.

Gabriel Oprea, împreună cu soția lui, Sanda Oprea, și cu fiul lor, au fost văzuți marți dimineață în timp ce se îmbarcau în cursa Tarom care pleca de pe Aeroportul Henri Coandă la ora 8.20 către Dubai.

Unii pasageri l-au recunoscut pe Oprea atât în avion cât și la controlul pașapoartelor.

Familia Oprea a călătorit de la București la Dubai la clasa economic, potrivit declarațiilor acordate EurActiv.ro de cei care l-au văzut.

Oprea nu a fost abordat pentru a fi întrebat despre destinația finală a călătoriei sale și nici nu a putut fi fotografiat.

Călătoria în Dubai este așadar motivul pentru care Oprea, fost vicepremier pentru siguranță națională, fost ministru al Apărării Naționale și fost ministru al Afacerilor Interne, a lipsit de la parada militară de 1 Decembrie din fața Palatului Parlamentului, eveniment la care au fost prezenți toți foștii președinți ai României, actualul șef de stat precum și mulți lideri politici de la București.

Totuși, înainte de a pleca în Dubai, Oprea a transmis un mesaj pentru români și România.

„Astăzi, când ne apropiem de împlinirea a o sută de ani de ani de la Unirea Transilvaniei și a Banatului cu România, înțelegem mai bine cât de mult au contat unitatea, independența și suveranitatea câștigate cu efort, cu sacrificiu și cu sângele eroilor noștri. Înțelegem mai bine care este destinul nostru ca națiune și care este obligația noastră față de generațiile care vor veni. Înțelegem mai bine că datoria noastră este să luptăm în continuare pentru a păstra ceea ce am primit și pentru a desăvârși idealul la care au visat generații întregi de români. În această zi este important să ne gândim la cei care și-au dat viața pentru țară și să ne rugăm pentru ei. La fel de important este să ne gândim și la cei care slujesc astăzi sub drapel pentru siguranța întregii societăți. Ei sunt cea mai bună garanție că România va rămâne așa cum o știm astăzi și că Marea Unire va fi apărată cu orice preț'', afirmă Oprea în mesajul său.

El subliniază importanța Armatei, ca instituție de bază a statului și simbol al devotamentului, și a sistemului de securitate.

„Trebuie să înțelegem că o națiune sigură și prosperă nu poate fi construită fără o Armată puternică. Din acest motiv am susținut legea statutului soldaților și gradaților voluntari, am susținut o nouă lege pentru salarizarea cadrelor militare și am luptat pentru înzestrarea cu echipamente și  tehnică de ultimă generație. Ca ministru, ca viceprim-ministru, am făcut tot ceea ce a ținut de mine ca instituțiile care formează sistemul de securitate al României să fie puternice. Am făcut tot ce a ținut de mine ca militarii, polițiștii, jandarmii, pompierii, polițiștii de frontieră și toți angajații din domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională să primească drepturile care li se cuvin, iar haina militară să-și recapete prestigiul pe care îl merită. O Românie puternică nu poate exista fără un sistem de securitate puternic'', adaugă Gabriel Oprea.

De asemenea, fostul vicepremier arată că ''o Românie unită nu poate exista fără o societate unită''.

''Tocmai din acest motiv, de Ziua Națională, doresc să transmit un mesaj de unitate și solidaritate către toți românii. Lucrurile care ne unesc sunt cu mult mai importante decât cele care ne despart. Ține de noi să trecem peste divergențele de opinii, peste orgolii și peste interese înguste personale, de grup sau de partid. Trebuie să privim cu toată responsabilitatea către acele valori, către principiile și reperele care ne definesc ca națiune. Iar pe acest fundament comun, trebuie să construim o națiune mai puternică și mai unită. România este țara tuturor cetățenilor ei. Dar și noi, la rândul nostru, suntem parte a întregii națiuni. Să înțelegem acest lucru, să ni-l asumăm ca atare și să luptăm împreună pentru ca idealurile Marii Uniri să devină un scop comun al întregii societăți. Să fim mai mult decât o sumă de comunități, să fim, înainte de toate, o Națiune! Așa să ne ajute Dumnezeu!'', spune liderul UNPR în mesajul său, conform Agerpres.

UPDATE 2 decembrie, ora 04.30:

Ziarul Adevărul a obținut o fotografie cu Gabriel Oprea din timpul călătoriei acestuia spre Dubai. Jurnaliștii de la Adevărul afirmă că Oprea a fost fotografiat de un pasager aflat la bordul aceluiași avion.

Iată fotografia publicată de jurnaliștii de la Adevărul:

 

 

În textul care însoțește fotografia, jurnaliștii Adevărul confirmă, din sursele lor, informațiile prezentate în premieră de EurActiv.ro, și anume că Oprea, împreună cu soția și copilul, au zburat marți dimineață, de Ziua națională a României, la ora 8.20, cu avionul Tarom de la București la Dubai.