Vicepreședintele PSD a declarat joi că o astfel de lege este absolut necesară.

Întrebat la Digi 24 de anunțul liderului ALDE privind necesitatea unei legi privind parteneriatul civil, vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat că acest lucru "se va și întâmpla".

PSD și ALDE vor propune această lege, una "absolut necesară", a susținut Zetea, adăugând că referendumul din 6-7 octombrie nu reduce drepturi civile.

Revenit de la Bruxelles, unde a fost întrebat de liberalii europeni despre referendum, Călin-Popescu Tăriceanu a declarat miercuri că ALDE va propune o lege privind parteneriatul civil, eurodeputata Renate Weber având deja discuții pe această temă cu societatea civilă.

BOR se opune parteneriatului civil.

”Poziția Bisericii Ortodoxe Române cu privire la parteneriatul civil rămâne una fermă, în sensul că nu poate fi de acord cu o formă alternativă la căsătorie. Aceasta, în primul rând, din rațiunea legată de interesul major al copiilor care doar în cadrul familiei formate prin căsătorie poate fi împlinit adevărat. În acest sens Biserica îndeamnă la asumarea responsabilității depline între cei doi soți și la primirea binecuvântării lui Dumnezeu în cadrul Tainei Sfintei Cununii”, declara în martie pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.