Gabriela Firea a demisionat din guvern, suspendându-se și din funcția de președinte al PSD București și anunțându-și demisia printr-un lung mesaj postat pe Facebook. Este a doua demisie după cea a lui Marius Budăi

Ministra Familiei și Egalității de Șanse atât în guvernul Ciucă, precum și în Guvernul Ciolacu, Gabriela Firea susține că este „complet nevinovată”, că a existat un „război total pentru demolarea” sa „și mai puțin pentru aflarea adevărului”. 

A existat un singur interes: să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop”.

În comunicatului guvernului transmis imediat după anunțarea demisiei, premierul  Marcel Ciolacu promite spune că va schimba lucrurile „în profunzime”, alături de biserică și de societatea civilă.  „Voi schimba lucrurile de sus până jos, alături de colegii mei din Guvern, de Biserica Ortodoxă Română și de restul cultelor din România, precum și de societatea civilă.”