Anunțul liderului PNL privind susținerea lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei vine "ca nuca în perete și colac peste pupăză", în contextul situației generate de răspândirea coronavirus și de interimatul Guvernului, susține Gabriela Firea.

"Știți cum e: țara arde și bătrâneii se piaptănă - că nu erau niște doamne care se pieptănau, erau niște bătrânei simpatici. Nu ai ce să spui în astfel de situații, în care toată lumea este speriată, tensionată, toți ne punem întrebări. Poate aveți și dumneavoastră prieteni în familie... Au golit rafturile, farmaciile, ne uităm cu toții peste tot să vedem: apare, nu apare antidot, vaccin, tratament... Unde cazăm persoanele care vin din Italia, că vin cu sutele din Franța, din China... Au ajuns să fie dați afară din metrou bărbați doar pentru că seamănă cu asiatici. Copii care vin din zonele afectate se duc la școală și părinții, care, unii dintre ei sunt medici, îi învață să se ducă la școală și nu înțeleg de carantină. În tot acest peisaj, care nu trebuie să fie de speriat, dar care trebuie să ne responsabilizeze, și, în plus, faptul că nu avem un guvern stabil, care să fie învestit de către Parlament cu toate prerogativele și să aibă toate pârghiile juridice ale unei guvernări sănătoase, am văzut și eu așa, ca nuca în perete și colac peste pupăză, acest anunț...Deci, este noaptea minții", a declarat Gabriela Firea, răspunzând unei întrebări, relatează Agerpres.

Pe de altă parte, ea l-a îndemnat pe Ludovic Orban să nu-i mai transmită prin intermediari mesaje soțului său, Florentin Pandele, primar al orașului Voluntari.

"L-am văzut pe domnul premier, care a fost demis de către Parlament, că îi transmite bezele soțului meu. Eu îi voi transmite - că am numărul lui de telefon - telefonul soțului. Nu ar fi mai bine să vorbească ei direct? De ce mă folosesc pe mine ca și translator sau curea de transmisie? Au fost colegi la PNL în anii '90. Cine știe ce or avea ei de împărțit și îi încurcăm. Au fost prieteni, mergeau la mese împreună. Știu anumite lucruri unul despre celălalt. Mai ales unul, mai apropiat de mine, despre celălalt. Eu zic să le facilităm un acces direct. Să nu mai transmită prin mine și prin televiziuni", a conchis Firea.

Ludovic Orban anunță oficial că Nicușor Dan este candidatul PNL la Primăria Capitalei

Mai mult pe EurActiv »