Gabriela Firea este noul şef (interimar) al organizaţiei PSD Bucureşti, în locul lui Robert Negoiţă. Preşedintele social-democrat, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că ea este principala opţiune a partidului pentru candidatura la Primăria Capitalei.

"Neplăcută starea care a existat în organizația PSD București, în ultimele zile. Neavând de gând să las să se perpetueze așa ceva, în condițiile în care PSD-ul are prima șansă la București, astăzi au fost luate niște decizii și de către Comitetul Executiv Naţional (CExN) și de unii colegi", a anunţat Liviu Dragnea, după Comitetul Executiv Național al PSD reunit la Palatul Parlamentului.

"Robert Negoiță astăzi a decis să se retragă din funcția de președinte al organizației municipale București și a propus-o pe doamna Gabriela Firea ca președinte interimar, pentru ca șansele acestei colege să crească, în condițiile în care Gabi Firea, pentru noi, este prima opțiune ca și candidat pentru Primăria Generală a Capitalei", a precizat Dragnea.

Președintele PSD a subliniat că o decizie finală în privința candidatului la Primăria Capitalei, dar şi a candidaţilor la primăriile de sector va fi luată, cel mai probabil, la sfârşitul lunii februarie.

Şeful organizaţiei PSD Bucureşti Robert Negoiţă şi-a dat demisia din această funcţie în urma unor conflicte cu social-democraţii din sectorul 5, şi a fost numit secretar pe regiunea Bucureşti-Ilfov.

"Din acest moment, în care colegii m-au validat ca preşedinte al PSD Bucureşti, vă asigur că nu veţi mai lua la cunoştinţă de nicio disensiune din cadrul acestei organizaţii mari (...) Proiectele noastre sunt dedicate cetăţenilor, iar disensiuni între colegi şi cancan nu veţi mai auzi de la noi", a declarat Firea, precizând că va face echipă cu Robert Negoiţă.

Totodată,Cristian Rizea a fost suspendat, timp de şase luni, din funcţia de preşedinte al PSD sector 5, după ce organizația intenționase să organizeze un miting împotriva lui Robert Negoiţă. Conducerea interimară a fost preluată de Ligia Moldovan, președinte al organizației de femei PSD sector 5.

CExN a mai decis, marţi, excluderea din partid a lui Ilie Mario Rafael, preşedintele executiv al PSD Sector 5, care a făcut niște afirmații în presă "care încalcă în mod flagrant codul de conduită", potrivit lui Dragnea.

Tot marţi, senatorul Mihai Fifor a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD, prin vot deschis, cu unanimitate. Până acum, funcția de președinte al CN al PSD a fost deținută de Rovana Plumb, care nu a fost prezentă la ședința de marți.

În compensaţie, Rovana Plumb a fost desemnată în funcția de vicepreședinte al PSD, în locul rămas vacant în urma demisiei lui Andrei Dolineaschi, urmărit penal în în dosarul lui Mircea Govor privind numirile preferențiale la ANAF. Plumb nu a fost prezentă la Consiliul Naţional, pe motiv că e răcită – potrivit lui Dragnea.