Primarul Capitalei susține că ministrul de Interne a prevenit-o anul trecut să fie atentă ce vorbește pe WhatsApp. La ședința CEx, Carmen Dan ar fi venit cu xeroxuri ale unor convorbiri private între prefectul Speranța Cliseru și un oficial MAI.

UPDATE

Ministrul de Interne a declarat luni, la sosirea la Ministerul de Interne că va clarifica tot ce e de clarificat într-un cadrul instituțional, eventual marți la Comisia de Apărare din Senat, începând cu ora 14:30.

Carmen Dan a mai spus că va trimite în cursul zilei la comisiile parlamentare raportul clasificat privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august, din Piața Victoriei.

***

"Doamna ministru a scos dintr-un dosar, deși nu cred că avea de unde să știe ce voi spune eu - decât dacă îmi urmărește corespondența - a scos niște foi ... niște print screen-uri, niște xeroxuri, convorbiri private dintre doamna prefect și un secretar de stat. Am întrebat << Doamna ministru, ne spionați? Ne urmăriți? Ne controlați mesajele, WhatsApp-urile? >> A întors atunci discuția și a spus că domnul secretar de stat i-a pus la dispoziție", a explicat duminică seara, la România TV, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a povestit că în urmă cu un an Carmen Dan a avertizat-o să aibă grijă ce transmite pe WhatsApp, "pentru că dumneavoastră aveti whatsapp-urile unui senator din București și să fiu precaută și atentă".

"Dacă la acest nivel am ajuns. Noi ne luptăm cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe lângă noi, cu o doamnă ministru de Interne, care vine la Comitetul Executiv pregătită în apărarea sa cu niste mesaje private", a acuzat Firea.