Senatoarea Gabriela Firea se reîntoarce la șefia PSD București și în funcția de prim-vicepreședinte al partidului, după ce în iulie s-a autosuspendat din funcții.

Consiliul Politic Național al PSD a luat luni act de faptul că autosuspendarea acesteia din funcții a expirat, astfel că fosta ministră a Familiei își primește înapoi funcțiile de conducere.

În iulie, Gabriela Firea a demisionat din Guvern, suspendându-se și din funcția de președinte al PSD București și anunțându-și demisia printr-un lung mesaj postat pe Facebook. 

Ministră atât în Guvernul Ciucă, cât și în Guvernul Ciolacu, Gabriela Firea susținea că este „complet nevinovată”, că a existat un „război total pentru demolarea” sa „și mai puțin pentru aflarea adevărului”, după ce s-a aflat că a avut legături cu unele persoane implicate în scandalul "azilelor groazei" din Voluntari, acolo unde primar de peste 20 de ani este soțul său, Florentin Pandele.

Presa a relatat că Nela Vica Andrieș (fostă Vrînceanu), sora ministrului Gabriela Firea, a lucrat la Direcția de Asistență Socială (DAS) a Primăriei Voluntari și la direcția omoloagă a județului Ilfov, lucru pe care ministrul Firea nu l-a negat, însă aceasta spune că bătrânii nu intrau în atribuțiile surorii. 

+++

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți că este posibil la Gabriela Firea să candideze la Primăria Capitalei, menționând că, în acest moment, nu există o decizie a partidului privind un alt candidat și că este prematură o discuție.

"Este posibil ca doamna Firea (să candideze la Primăria Capitalei -n.r.). În acest moment nu există altă decizie în interiorul partidului ca să fie un alt candidat. Se fac sondaje, se fac măsurători. Să fim corecți: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. Deci, nu a avut nicio legătură cu azilele groazei", a afirmat Ciolacu, întrebat dacă Gabriela Firea candidează la Primăria Capitalei, citat de Agerpres.

El a spus că nu a avut loc o nouă discuție în partid pe această temă.

"E prematur. Nu am avut încă o discuție din nou cu doamna Gabriela Firea și, repet, n-am avut o discuție în interiorul partidului privind alt candidat în acest moment pentru Primăria generală", a adăugat liderul PSD.