Președintele Klaus Iohannis l-a numit pe actualul ministru al afacerilor europene drept ambasador al României în Grecia.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind acreditarea lui George Ciamba în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Grecia, cu reședința la Atena.

Ciamba primise aviz favorabil, la sfârșitul lunii septembrie, din partea Comisiilor reunite de politică externă ale Senatului și Camerei Deputaților pentru numirea ca ambasador în Grecia, amintește Agerpres.

George Ciamba lucrează în Ministerul Afacerilor Externe din decembrie 1990, potrivit site-ului MAE, iar din noiembrie 2018 a preluat funcția de ministru delegat pentru afaceri europene.

El a mai fost ambasador în Grecia din 2005 până în 2012. Între 1999 și 2003, George Ciamba a fost ambasador al României în Turcia, precum și Reprezentant Permanent al României la Organizația Cooperării Economice la Marea Neagră, între 2001-2003.

Joi, președintele Iohannis a semnat și un decret privind acreditarea domnului Cosmin-George Dinescu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României și în Republica Letonia. Dinescu a fost numit în primăvară ambsador în Lituania.