Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele privind rechemarea mai multor ambasadori. Printre ei, George Maior din SUA și Emil Hurezeanu din Germania.

Klaus Iohannis a semnat luni decretele de rechemare a 23 de ambasadori.

În afară de George Maior din SUA și Emil Hurezeanu din Germania, au mai fost rechemați Bogdan Mazuru din Austria, Vlad Vasiliu din Elveția și Principatul Liechtenstein, Ovidiu Dranga din Polonia, Steluța Arhire din Slovacia și Liviu-Petru Zăpîrțan din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României pe lângă Sfântul Scaun și pe lângă Ordinul Suveran Militar de Malta.

De asemenea, au mai fost rechemați ambasadorii din Norvegia, Luxemburg, Irlanda, Azerbaidjan, Japonia, Algeria și Niger, Iordania, Kuwait, Kenya, Cuba, Africa de Sud, Chile, Brazilia, Tunisia, Coreea de Sud, Kazahstan, Republica Tadjikistan și Republica Kârgâză.

Fost director SRI, George Maior e ambasador în SUA din septembrie 2015.

În august 2019, el declara pentru Digi 24 că nu se gândește ”la o opțiune politică”, dar ”rămâne deschis acest lucru”: ”În orice caz, orientarea mea dintotdeauna a fost social-democrată și nu mi-o schimb ca alții”.