Liderul AUR, George Simion, a fost ridicat de mascați, la 3 dimineața, din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră cu polițiștii care îi ceruseră să-l însoțească la sediul Brigăzii Rutiere pe motiv că a condus cu permisul suspendat.

Liderul AUR a transmis live, pe pagina lui de Facebook, toate scenele, conform HotNews.ro.

George Simion era în Piața Victoriei în care se afla un autocar cu oamenii de partid care veniseră la București pentru mitingul de duminică. Jandarmii au apărut pe motiv că este gălăgie.Simion a avut un schimb tensionat de replici cu aceștia, după care polițiștii au venit la el și i-au cerut să se legitimeze și să prezinte permisul de conducere.După aceea i-au făcut test de alcoolemie și test antidrog, care au ieșit negative. Ulterior a fost informat că trebuie să meargă la Poliție pentru verificări deoarece ar fi condus cu permisul suspendat.

Simion, care a spus că nu i s-a adus la cunoștință acest lucru, după o discuție cu avocata, a susținut că are ordonanță de clasare și nu merge la Poliție, acuzând că este victima unui abuz și se încearcă împiedicarea mitingului din 2 octombrie.

„Este incredibil ce încearcă să facă”, a spus el.Ulterior el s-a urcat în autocar, refuzând să meargă cu polițiștii.

La scurt timp, au apărut mascații care s-au urcat în autocar, moment în care Simion a spus că îi însoțește de bună voie.

Ulterior el a anunțat că a fost „eliberat” după doar 10 minute.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), deputatul George Simion, va fi prezent vineri, la ora 11.00, la sediul Institutului de Medicină Legală, unde îi va însoți pe "protestatarii agresați azi-noapte de forțele de ordine în Piața Victoriei".

Potrivit unui comunicat transmis de AUR, citat de Agerpres, aceștia vor solicita certificat medico-legal "care să probeze urmele loviturilor și intervenției brutale exercitate de jandarmi în timpul operațiunii de evacuare forțată".

AUR susține că o grupă de jandarmi și mai mulți polițiști au intervenit în forță după ce autocarul Alianței pentru Unirea Românilor a fost adus și parcat în zona centrală din Piața Victoriei pentru promovarea protestului din 2 octombrie.

"După câteva ore de negocieri în care protestatarii au refuzat să mute autocarul, jandarmii au intrat cu forța în mașină și scos în mod brutal persoanele care se aflau în interior. Mai mulți membri și simpatizanți AUR au fost bruscați de forțele de ordine în timp ce se aflau în scuarul central din Piața Victoriei, fără să blocheze sau să obstrucționeze în niciun fel traficul rutier și fără să tulbure liniștea publică", potrivit sursei citate.

Poliția Capitalei a anunțat, vineri dimineață, că, pe parcursul nopții de joi spre vineri, "mai multe persoane au tulburat liniștea și ordinea publică, fapt pentru care organele de poliție și jandarmerie au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 lei".

De asemenea, George Simion s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii rutieri l-au depistat joi noapte în Piața Victoriei, unde pregătea un protest al Alianței pentru Unirea Românilor, conducând un autoturism având permisul de conducere suspendat, au precizat pentru HotNews.ro surse judiciare.