Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marți, în plenul Consiliului Județean, că din cauza TIR-urilor care merg în Ucraina s-au stricat drumurile.

„Am avut și 30 de kilometri de TIR-uri care aproape că ajungeau la Suceava la un moment dat. Aici va trebui să găsim niște soluții. Au fost nemulțumiri din partea unor oameni și faptul că unii șoferi au mers pe drumuri laterale, au stricat drumuri comunale, drumuri județene, au blocat și nu puteau ieși oamenii la câmp sau să iasă cu recolta”, a spus Flutur, citat de newsbucovina.ro.

El a menționat că, în plus, DN2 nu este atât de larg să permită trecerea în siguranță a două mașini în sens opus când sunt camioane care staționează.

„E o chestiune în care rog Poliția să fie atentă”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a menționat că a purtat mai multe discuții și a avut întâlniri pentru deblocarea situației.

„Sperăm să deschidem punctul vamal Vicovu de Sus cât de repede și Ulma din Suceava și Racovăț de la Botoșani. Era un termen, 20 iulie, angajament dat la întâlnirea comună cu Ucraina. Ei nu au putut respecta termenul pentru că la Crasna în Ucraina au încă niște probleme și șase kilometri de drum nu e practicabil ca să vină mașinile încoace. Nu depinde de noi. Noi suntem gata și sper ca într-o lună și ceva să fie gata și cel de la Ulma-Rusca”, a mai spus Flutur.