Vicepremierul Dan Barna și ministrul investițiilor și proiectelor europene Dan Barna spun că nu ar fi procedat precum colegul de partid Vlad Voiculescu în cazul declarației privind diferența dintre raportările deceselor de COVID-19.

Întrebat sâmbătă la Digi 24 dacă ar fi anunțat primele concluzii privind neconcordanțele între raportările privind decesele de COVID-19, Cristian Ghinea a răspuns negativ, adăugând că ”trebuie întâi să ai toate informațiile și după aceea să ieși public cu ele”.

El a continuat precizând că Vlad Voiculescu e prietenul său și nu vrea ca declarația sa să se interpreteze ca o critică la adresa fostului ministru al sănătății.

Ghinea a mai spus că-l înțelege pe Voiculescu, în condițiile în care acesta a fost hăituit timp de două luni.

Vineri seara, și copreședintele USR PLUS Dan Barna a afirmat că Digi 24 că nu ar fi procedat ca Vlad Voiculescu.

Cristian Ghinea a mai spus că această criză a fost provocată de ”erori stupide”, iar cei care au ”strâns” coaliția au fost Klaus Iohannis și Dan Barna.

Ministrul a subliniat că acordul încheiat e ”mai substanțial” decât e prezentat în analizele din presă, deoarece ”înstituționalizează coaliția”, fiind ”un mecanism de reglare a problemelor care apar. 

Ghinea a susținut că a fost o ”criză neașteptată”, pe care încă nu o înțelege, dar că cei care ”suntem cu picioarele în apă” sunt mai mulți decât cei care vor să puncteze electoral.