Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (USR PLUS), a declarat vineri, la Timișoara, că Guvernul nu este în pericol să cadă, însă Executivul nu reușește să facă reformele așa cum și-ar dori USR PLUS.

"Guvernul nu este în pericol să cadă. Vorbim despre un Guvern care nu reușește să facă reformele așa cum am vrea noi, USR PLUS, reforme agreate în programul de guvernare. De ce nu reușește? Pentru că toată lumea așteaptă să se termine jocul muzical de la Congresul PNL. După aceea vom ști cine este șeful PNL și cu cine poți sta de vorbă în partea cealaltă", a afirmat Ghinea, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

În opinia sa, este "destul de enervant" faptul că în campania internă din PNL sunt folosiți mai ales miniștrii USR PLUS "ca sac de box".

"Aceasta trebuie să înceteze pentru că nu face decât să erodeze încrederea în partener, iar într-o coaliție ai nevoie de încredere. Apoi, se tot vântură ideea că se redistribuie ministerele. E o tâmpenie. Înțeleg că sunt unii supărați în PNL, nu ne-au dat ministerele lor, ministerele se distribuie pe o formulă rezultată din alegeri (parlamentare - n.r.). USR PLUS a avut în alegeri 15%, aceasta este ponderea noastră în coaliție. Înțelegem că PNL a trecut de la un Guvern monocolor în care aveau totul, la unul de coaliție, iar aceste ministere ni s-au dat pe niște procente electorale. Dacă nu mai convine această distribuție, avem posibilitatea să trecem în opoziție. Dacă. Nu zic. Dar să tot fim amenințați în discuțiile din PNL că poate-i luăm unuia sau altuia ministerul, să-i luăm lui Cătălin Drulă ministerul (Transporturilor - n.r.). Ministerul lui Drulă performează, au ajuns la 280% rată de absorbție pe infrastructură și la jumătatea anului au consumat toți banii de la buget. Acesta este gradul său de performanță. De ce se pune în discuție să se ia acest minister de la Drulă?", a detaliat Cristian Ghinea.

El a adăugat că un guvern stabil și o coaliție stabilă trebuie să se bazeze pe predictibilitate, iar USR PLUS are oameni foarte potriviți pentru ministerele pe care le conduce.

"Mesajul meu este foarte clar și răspicat: indiferent cine câștigă alegerile interne din PNL, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor după Congresul PNL. Dacă se pune problema aceasta, atunci plecăm. (...) Avem foarte multe proiecte începute, avem 40 de angajamente de guvernare USR PLUS, din care unele au fost deja îndeplinite (...). Nu este acceptabil să stăm să primim toată ziua bobârnace", a precizat Ghinea.