Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că a căutat documentul cu proiectul privind PNRR în sediul Guvernului și nu l-a găsit. În replică, fostul ministrul al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, l-a făcut "prost" pe premier.

""Eu îmi doresc ca anul viitor, în funcție și de măsurile fiscale luate și vedem și combaterea evaziunii, să încercăm să începem să scădem impozitarea muncii pentru cei cu salariul minim pe economie. Asta este de fapt și de drept marea provocare. Vom vedea execuția bugetară și, în funcție de asta, vom hotărî cum vom proceda. Eu cred că adevărata provocare anul viitor va fi această scădere a impozitării muncii", a afirmat Ciolacu, la Parlament. (...) Ca să vă mai spun un lucru: am dat și eu ca prim-ministru al României să mi se pună și mie PNRR-ul la dispoziție. Nu există. Dacă dumneavoastră ați mai auzit așa ceva: în Guvernul României proiectul PNRR-ului nu există. Astfel de oameni s-au ocupat de banii dumneavoastră", a spus, luni, la Parlament, Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

În replică, fostul ministru de resort care a elaborat PNRR, Cristian Ghinea a spus că "putem afirma cu certitudine că Marcel Ciolacu e un prost".

"Tocmai a zis la presă că nu găsește PNRR-ul. Cu aerul ăla jovial, de tablagiu care știe misterele universului, dar nu le zice. De fapt, nu există nimic dincolo de privirea bovină. Omul chiar e atât de prost cum pare. PNRR e un document care e pe site-ul MIPE, cum a fost mereu. De altfel, acum o lună se lăuda că a trimis la Bruxelles propunerea de revizuire a PNRR. Adică a revizuit ceva ce nu găsește? Cum? Înțeleg că poți fi vrăjit de propria propagandă, dar totuși există o limită, unde minciuna devine prostie flagrantă", a scris, luni seară, Cristian Ghinea pe contul lui de Facebook.

El a continuat cu "Marcele, uite, mă", și a publicat link-ul către PNRR - https://mfe.gov.ro/pnrr/

Cristian Ghinea și-a încheiat postarea cu mesajul "vai, ce idioți ne conduc".