Fostul ministru al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost joi la sediul DNA, pentru a depune o plângere împotriva ordonanței de clasare a dosarului în care era investigată achiziția de BMW-uri pentru Poliția Română.

"Sunt azi la DNA pentru a depune o plângere, o contestare împotriva ordonanței de clasare în cazul BMW-urilor, în cazul Lucian Bode - BMW. Aduc o contestație de 14 pagini cu argumente juridice și precedente din activitatea DNA, activitatea OLAF și a instanțelor din România, prin care arătăm că această închidere a cazului Bode - BMW este pur și simplu scandaloasă față de cea ce a făcut DNA până în acest moment", a declarat Ghinea, la intrarea în sediul DNA, citat de Agerpres.

El a dat ca exemplu dosarul Tel Drum, în care a fost trimis în judecată fostul președinte al PSD Liviu Dragnea.

"Aveți aici un comunicat de presă al DNA. În acest comunicat de presă se spune că numitul Liviu Nicolae Dragnea și alți oameni din conducerea Tel Drum, dar și de la Consiliul Județean Teleorman au fost trimiși în octombrie 2022 în judecată de către DNA. Nu mai târziu de acum un an, e drept că înainte de epoca Voineag (actualul procuror-șef al DNA - n.r.), în care acest grup infracțional era acuzat că, prin inserarea cerinței ca metoda obligatorie de stabilizare a balastrului să fie varianta la rece in situ, se asigura că firma Tel Drum câștiga licitația. Este un caz copy-paste, xerox, ca practică judiciară, după ceea ce noi numim cazul BMW - Lucian Bode", a explicat fostul ministru. 

+++

Dosarul achiziției de mașini BMW de către Poliția Română a fost clasat. Informația a fost confirmată de DNA  într-un răspuns pentru Europa Liberă. Modul în care au fost cumpărate sute de mașini de la un apropiat al președintelui mai rămâne în lucru la Parchetul European.