Fostul ministru al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, susține că actualul ministru modifică 32 de lucruri în OUG privind cardurile de energie, adoptată acum o lună tot de el.

"OUG 166/2022 stabilește mecanismul de ajutoare pentru energie din fonduri europene. De ce OUG când se poate decide prin ordin de ministru? Pentru că Marcel Boloș este un laș care nu își asumă nicio decizie. Și iată un exemplu concret de cât de stupid e să duci la nivel de lege micro-reglementări. Peste o lună dă alt OUG", atrage atenția Cristian Ghinea.

Mai exact, un proiect pentru o altă OUG cu 32 de modificări și completări ale unor articole, în mare parte birocrație funcționărească - formularistică și definiții, iar între ele strecoară și amânarea plăților pentru luna februarie, mai afirmă Ghinea.

"Însă nimic despre eliminarea tâmpeniei care pune românii la o nouă coadă, cea de la Poșta Română. Amintim că prin OUG 166/2022 ajutoarele vor fi acordate pe carduri emise de Poșta Română care vor putea fi utilizate pentru plata doar prin mandat poștal a facturilor la energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Fac apel la Ciucă și Ciolacu să-l pună pe Boloș, dacă tot amână plățile până în februarie, să vină cu un proiect de OUG care să elimine prevederile din OUG 166/2022 care-i umilește pe români; modificările pe care trebuie să le facă trebuie să scoată aceste ajutoare de sub toată birocrația inutilă creată doar pentru a da de lucru Poștei, o instituție nereformată în care nu poți face plăți decât în numerar. Dacă tot sunt emise niște carduri, acestea ar trebui să poată fi folosite pentru plăți on-line sau la POS-urile furnizorilor", a mai scris fostul ministru.

Modificările pot fi consultate la poziția 54 din proiectul postat pe site-ul MIPE.