Deși s-au grăbit să modifice regulamentul pentru ca totul să meargă repede, fără trageri de timp, deputații sunt nevoiți să aștepte remedierea sistemului de vot. A picat fix când au început dezbaterile pe legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

PSD, ALDE și UDMR au făcut totul pentru ca legile Justiției să fie votate fără ample dezbateri, fără ca opoziția să-și poată susține amendamentele respinse. S-a întâmplat prin modificarea peste noapte a regulamentului Camerei Deputaților, care a și fost publicată în Monitorul Oficial într-o oră, ceea ce este un nou record.

Protestele cetățenilor, a ambasadelor, partenerilor europeni și internaționali, GRECO, Comisia de la Veneția, sistemul judiciar și societatea civilă nu au reușit să oprească modificarea controversată a legilor Justiției.

A reușit, pentru moment sistemul de vot, care a picat în Camera Deputaților exact când au început așa-zisele dezbateri pe legea 304/2004. Primul care a picat a fost însă sistemul audio, dar această problemă a fost rezolvată prin aducerea altor microfoane.

După mai bine de trei sferturi de oră, sistemul nu a fost repornit. Se va vota clasic, cu mâna ridicată.