Deputații votează cererile DNA de reținere și arestare preventivă a lui Sebastian Ghiță. Deputatul a avut un discurs în care a făcut fel și fel de acuzații și a susținut că Iohannis e în pragul demisiei din cauza unul posibil dosar pe numele soției.

UPDATE

”Cred că menirea oamenilor pe lume e să creeze, să muncească, să se dezvolte (...) Nu m-am născut să fur, ci să creez, să mă dezvolt împreună cu ai mei, cu cei care muncesc”, a declarat Sebastian Ghiță, după vot.

Întrebat de unde știe că procurorii vor ca el să-l denunțe pe Victor Ponta, deputatul PSD a explicat că mai multe persoane de încredere - colegi de partid, oameni din justiție, avocatură - i-au spus că sigur ar scăpa dacă l-ar denunța pe fostul premier.

Întrebat dacă va mai candida la alegerile parlamentare din toamnă, Ghiță a precizat: ”Nu am încă un plan de viață”.

UPDATE

Plenul a respins și cererea DNA de arestare preventivă. Din cei 292 de deputați prezenți au votat 286. Două voturi au fost anulate, 107 au votat ”pentru”, 176 ”împotrivă”, iar un deputat s-a abținut. În urne a fost găsit și un nurofen.

UPDATE

Președintele Klaus Iohannis respinge acuzațiile deputatului Sebastian Ghiță privind existența unui dosar legat de numele soției sale, Carmen, afirmă surse din Administrația Prezidențială citate de News.ro, care susțin că nu există nicio discuție cu privire la o eventuală demisie a șefului statului.

Potrivit acestor surse, Klaus Iohannis consideră că acuzațiile lui Sebastian Ghiță sunt "inepții". Mai mult, nu au existat și nu există discuții cu privire la demisia președintelui, așa cum susține deputatul, au mai spus sursele citate.

+++

 
UPDATE
 
Sebastian Ghiță a vrut să intre în sala de ședințe a Biroului Permanent al Camerei Deputaților, unde se numărau voturile exprimate pentru solicitarea DNA în cazul său de reținere, fiind oprit de jurnaliști, care l-au atenționat că doar Comisia de numărare are acces, scrie News.ro.
  
În urma observațiilor jurnaliștilor, membri ai Comisiei de numărare l-au văzut pe deputat încercând să intre și l-au atenționat la rândul lor că accesul nu este permis, iar Sebastian Ghiță, după câteva zeci de secunde de așteptare în fața ușii, a plecat, zâmbind.
 
+++
 
UPDATE

Cererea DNA de reținere a lui Sebastian Ghiță a fost respinsă, miercuri, de Camera Deputaților, întrucât nu a fost întrunit numărul de voturi necesar.

Din cei 302 deputați prezenți au votat doar 290. Un vot a fost anulat, 121 de deputați au votat ”pentru”, 167 au votat ”împotrivă”, înregistrându-se și o abținere.

+++

Deputatul PSD i-a rugat pe colegi să respingă cererile DNA și le-a spus că membrii Comisiei juridice au fost ”contrariați” de cazul său după ce le-a prezentat marți dovezilor aduse. Ghiță a readus în discuție moralitatea unuia dintre denunțătorii săi Răzvan Alexe, ”un interlop proxenet”.

Marți, Comisia juridică a avizat favorabil doar cererea DNA de reținere a deputatului PSD Sebastian Ghiță. În cazul solicitării de arestare nu s-a întrunit numărul necesar de voturi ”pentru”.

Sebastian Ghiță a susținut că în România arestarea preventivă a devenit ”o sursă de tortură modernă”, iar Parlamentul este supus unei presiuni uriașe cu scopul instaurării fricii prin hărțuire.

El a denunțat faptul că numeroși oficiali și politicieni au probleme în justiție.

Mai mult, el a susținut că președintele Klaus Iohannis este ”în prag de demisie din cauza unui posibil dosar” pe numele soției sale.

Deputatul a mai susținut că procurorii vor să-l tranforme în denunțător, țința fiind Victor Ponta, Ghiță citând ca sursă comisarul.ro, un site prea puțin credibil. Procurorii, potrivit lui Ghiță, încearcă de trei luni să-i facă dosar și soției fostului premier, Daciana Sârbu.

Totodată, deputatul social-democrat a lansat atacuri la adresa jurnaliștilor Dan Tapalagă - ”apostolul arestărilor preventive” - și Sorina Matei, pentru publicarea unor informații din dosarul său. 

”Joi seara, dosarul meu a ajuns sigiliat la biroul Comisiei juridice. Niciun coleg nu a consultat acel dosar până sâmbătă. Acel dosar rămâne închis în biroul Comisiei. Sorina Matei a reușit să publice acele documente la dânsa pe blog”, a spus Ghiță, precizând că informațiile nu s-au scurs de la Parlament, ci de la procurorul care a instrumentat dosarul.

Fostul premier Victor Ponta participă la ședința de plen a Camerei Deputaților, el afirmând că va vota "așa cum a votat de fiecare dată", notează News.ro.

Deputatul are calitatea de suspect la DNA Ploiești în dosarul în care sunt vizați procurori, polițiști și politicieni prahoveni. Ghiță este suspectat de șantaj, cumpărare de informații, folosire de informații confidențiale, dar și pentru conducere pe drumurile publice fără permis de conducere valabil. (Detalii, aici)