Sebastian Ghiță susține că Liviu Dragnea și Victor Ponta nu au ajuns la “o soluție definitivă” privind prezența fostului premier pe listele parlamentare ale PSD, iar PRU îl așteaptă în continuare pe Ponta să vină în rândurile sale.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a spus, marți, că nu crede în înțelegerea dintre Victor Ponta și președintele PSD, Liviu Dragnea, privind viitorul politic al fostului premier, precizând că, din punctul său de vedere, lucrurile dintre cei doi nu sunt definitiv lămurite.

Ghiță se referă la anunțul de luni al președintelui PSD, Liviu Dragnea, care a declarat că Ponta va candida pe listele parlamentare ale social-democraților, subliniind că acesta este "un subiect închis".

"Fiecare dintre noi își alege felul în care își gestionează cariera. Din câte știu eu, între Liviu Dragnea și Victor Ponta n-avem încă o soluție definitivă, ca să spun așa. Și Partidul România Unită îl așteaptă pe Victor Ponta în rândurile sale și îl așteaptă ca președinte al partidului. În momentul în care Victor Ponta va simți că trebuie spuse în România lucruri mai dure decât cele care pot fi spuse în PSD, sunt convins că va face pasul. Sau în momentul în care Liviu Dragnea nu se va ține de cuvânt față de Victor Ponta”, a afirmat Sebastian Ghiță, potrivit News.ro.

El a mai spus că i-a promis lui Ponta funcția de președinte al formațiunii, dacă se înscrie în Partidul România Unită. În plus, Victor Ponta va fi candidatul partidului pentru funcția de premier.

"Știți bine, mai este un moment serios de luat în calcul, momentul la care PRU va merge în alegeri cu poza lui Victor Ponta și cu propunerea ca Ponta să fie prim-ministru din nou, pentru că a fost un prim-ministru foarte bun, iar PSD va dori să-l susțină pe domnul Cioloș în mod ocult sau pe domnul Dîncu sau pe cine va mai dori PSD să mai susțină. La acel moment, sunt convins că Victor Ponta și o mare parte din PSD vor cauta să se alăture PRU. Sau Liviu Dragnea îl va propune pe Victor Ponta prim-ministru”, a completat fostul deputat PSD.