Sebastian Ghiță anunță că le va cere colegilor deputați să nu încuviințeze cererea DNA de reținere și arestare a sa. El susține că, în țările civilizate, regula este ca parlamentarii să nu poată fi arestați decât după ce un dosar se judecă.

Deputatul a fost vineri la Comisia juridică pentru a-și studia dosarul.

Întrebat dacă se așteaptă ca, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, votul să fie favorabil cererii DNA, Sebastian Ghiță a spus că-și va ruga colegii să voteze împotrivă.

"Am încredere în judecata colegilor mei și îi voi ruga să nu încuviințeze această cerere”, a spus Ghiță, adăugând că problema imunității parlamentarilor este falsă.

"Nu putem discuta despre faptul că un parlamentar nu poate fi cercetat anchetat sau trimis în instanță și judecătorii să decidă. Discutăm despre faptul că un parlamentar trimis aici de cetățenii României să asigure o majoritate poate fi oricând sau nu arestat, iar eu cred că în toate țările civilizate regula este ca parlamentarii să nu poată fi arestați decât după ce un dosar se judecă", a afirmat deputatul, conform Agerpres.

Ca și alți aleși aflați în această situație, Ghiță și-a susținut nevinovăția, explicând că este vorba de "o veșnică încercare de a i se pune lucruri în cârcă".

Sebastian Ghiță a mai spus că în dosarul său sunt doar denunțuri.

Deputatul are calitatea de suspect la DNA Ploiești în dosarul în care sunt vizați procurori, polițiști și politicieni prahoveni. 

Ghiță este suspectat de șantaj, cumpărare de informații, folosire de informații confidențiale, dar și pentru conducere pe drumurile publice fără permis de conducere valabil. (Detalii, aici)