Avocatul lui Trump a declarat pentru Washington Post că poate ar fi trebuit să precizeze în scrisoare că nu vorbește în numele președintelui, dar și-a imaginat că oficialii români știu asta.

Deși în scrisoarea trimisă președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali, Rudolph Giuliani critică ”excesele” DNA și avertizează asupra ultimelor evoluții care ar putea afecta investițiile străine, avocatul personal al lui Donald Trump a recunoscut pentru Washington Post că nu cunoaște prea bine situația luptei anticorupție din România.

Giuliani a precizat că a discutat cu cel puțin un oficial român, dar nu a dorit să-i spună numele și a recunoscut că a fost angajat pentru a trimite scrisoarea de o firmă de consultanță condusă de fostul director al FBI Louis Freeh. El a refuzat să spună în numele cărui client a fost angajat de Freeh și cu cât a fost plătit. 

Publicația amintește că printre clienții fostului șef FBI se află și Gabriel Popoviciu, condamnat definitiv la șapte ani de închisoare, omul de afaceri fugind, între timp, la Londra.

Rudolph Giuliani a mai spus că nu a discutat cu Donald Trump, dar se aștepta ca politicienii români să știe că nu vorbește în numele președintelui SUA.

Cum poziția exprimată în scrisoare contravine cu cea a SUA, Giuliani a primit un telefon de la Departamentul de Stat, care a dorit să știe dacă scrisoarea îi aparține. Un oficial al Departamentului de Stat a reamintit faptul că Washingtonul încurajează România să continue lupta anticorupție, precizând că Rudolph Giulianu nu vorbește în numele Guvernului SUA pe probleme de politică externă. Și Casa Albă a fost luată prin surprindere de scrisoarea semnată de Giuliani.