Podul peste Dunăre care va lega județele Brăila și Tulcea, botezat „Golden Gate de România", va fi inaugurat joi, de la ora 13:00. Podul este cea mai complexă și scumpă lucrare rutieră din România ultimilor peste 30 de ani.

Primul termen pentru finalizarea lucrărilor, efectuate de constructorul italian WeBuild și japonezii de la IHI Infrastructure a fost decembrie 2021, amânat pentru decembrie 2022, iar acum pentru 6 iulie 2023.

Deschiderea circulației se face doar pe varianta scurtă de la Măcin, din județul Tulcea, urmând ca până la sfârșitul anului să fie deschisă și ruta pe la Jijila.

Podul are aproape 2 kilometri și este al treilea pod suspendat ca dimensiune din UE și a fost botezat „Golden Gate de România" pentru asemănarea cu celebrul pod „Golden Gate” din San Francisco.

Lucrările au început în primăvara anului 2019 și costă 500 milioane euro. Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. Vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare, conform economedia.ro.

Președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, se numără printre oficialii care vor participa joi la inaugurarea construcției.