Senatorul PNL Alina Gorghiu cere Guvernului să anunțe când începe anul școlar, după ce premierul Viorica Dăncilă a solicitat prelungirea vacanței de vară cu încă o săptămână, dar, ulterior, a demis ministrul educației.

„Domnule Fifor sau care mai sunteți pe la PSD cu vorbele, hai ieșiți și anuntați azi când începe școala, să nu vă înjure toate familiile cu copii la școală! Suntem în 6 august și nu știm care e prima zi de școală? Pe bune?! Cât haos a creat doamna Dăncilă printr-o prostie aruncată în public! Tocmai am auzit că Ministerul Educației a declarat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la data începerii anului școlar. Inspectorii, directorii, profesorii probabil dau din umeri. Școala însăși nu mai știe când începe școala! Ca la nebuni!”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Viorica Dăncilă i-a cerut Ecaterinei Andronescu ca anul școlar 2019-2020 să înceapă pe 16 septembrie, nu pe 9 septembrie cum era prevăzut inițial. Ulterior, după declarațiile Ecaterinei Andronescu pe tema cazului de la Caracal, Dăncilă a demis-o din funcție, ministru interimar al educației fiind numit Daniel Breaz.

Ministerul Educației a anunțat că nu a luat încă o decizie în privința amânării începutului de an școlar.

„Se aplică principiul cu prostul care aruncă o piatră în apă, dar e mai rău decât în poveste, înțelepții de la Ministerul Educației nici măcar nu au curaj să facă ceva... Să se chinuie să scoată piatra? Dar dacă trebuie să rămână pe fundul apei? Dacă își aruncă și cariera în apă? Nu mai bine să nu mai facă nimic?”, a adăugat Gorghiu.