Senatorul PNL Alina Gorghiu cere Guvernului să anunţe când începe anul şcolar, după ce premierul Viorica Dăncilă a solicitat prelungirea vacanţei de vară cu încă o săptămână, dar, ulterior, a demis ministrul educației.

„Domnule Fifor sau care mai sunteţi pe la PSD cu vorbele, hai ieşiţi şi anuntaţi azi când începe şcoala, să nu vă înjure toate familiile cu copii la şcoală! Suntem în 6 august şi nu ştim care e prima zi de şcoală? Pe bune?! Cât haos a creat doamna Dăncilă printr-o prostie aruncată în public! Tocmai am auzit că Ministerul Educaţiei a declarat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la data începerii anului şcolar. Inspectorii, directorii, profesorii probabil dau din umeri. Şcoala însăşi nu mai ştie când începe şcoala! Ca la nebuni!”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Viorica Dăncilă i-a cerut Ecaterinei Andronescu ca anul şcolar 2019-2020 să înceapă pe 16 septembrie, nu pe 9 septembrie cum era prevăzut iniţial. Ulterior, după declarațiile Ecaterinei Andronescu pe tema cazului de la Caracal, Dăncilă a demis-o din funcție, ministru interimar al educației fiind numit Daniel Breaz.

Ministerul Educaţiei a anunţat că nu a luat încă o decizie în privinţa amânării începutului de an școlar.

„Se aplică principiul cu prostul care aruncă o piatră în apă, dar e mai rău decât în poveste, înţelepţii de la Ministerul Educaţiei nici măcar nu au curaj să facă ceva... Să se chinuie să scoată piatra? Dar dacă trebuie să rămână pe fundul apei? Dacă îşi aruncă şi cariera în apă? Nu mai bine să nu mai facă nimic?”, a adăugat Gorghiu.