Alina Gorghiu a declarat vineri că liberalii susțin familia tradițională, însă cred în egală măsură în forme de protecție juridică pentru minorități.

Ea a anunțat că luni, în cadrul ședinței de conducere a partidului, se va lua o decizie cu privire la proiectul care se află la Senat și care propune introducerea definiției familiei tradiționale în Constituție.

"PNL susține familia tradițională, este un punct cheie din programul de guvernare — familia, măsurile care încurajează natalitatea, care încurajează demografia din România, însă evident credem în egală măsură în forme de protecție juridică pentru minorități, așa cum Constituția prevede”, a declarat Gorghiu, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

”Vom discuta luni și despre proiectul care se află în Parlament în acest moment, pentru că orice inițiativă legislativă făcută la inițiativa cetățenilor care reușește să coaguleze un număr de peste 3 milioane de semnături este legitimă, își urmează calea parlamentară. Este în Senat la momentul acesta, acest blocată în plen din lipsă de cvorum, dar, în opinia mea, în primăvară poate fi deja o inițiativă care să poată să fie supusă referendumului național", a spus liderul liberalilor.

Alina Gorghiu a adăugat că, în urmă cu doi ani, PNL a făcut propunerea ca familia tradițională să fie introdusă în Legea fundamentală, dar PSD s-a opus reglementării.

"A fost o propunere în cadrul Comisiei de revizuire, acum doi ani, făcută de PNL prin liderul partidului la acel moment, știți foarte bine că la momentul respectiv colegii din PSD au fost cei care s-au opus reglementării în Constituție a familiei ca uniune dintre un bărbat și o femeie, așa cum prevede Codul civil în acest moment", a explicat președintele PNL.

Coaliția pentru familie a depus, în mai, la Senat, o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției, care prevede că definiția căsătoriei este uniunea liber consfințită dintre un bărbat și o femeie.

Mai mulți parlamentari PSD au dorit ca referendumul privind modificarea Constituției să aibă loc în aceeași zi cu alegerile legislative, dar Liviu Dragnea s-a opus.

Joi seara, președintele social-democrat a declarat că ar dori ca referendumul să aibă loc cel mai târziu în primăvara anului viitor.