Senatoarea PNL Alina Gorghiu este de părere că organizarea unui referendum pe justiție nu ar putea rezolva nimic din punct de vedere juridic.

”Rămâne la aprecierea președintelui Klaus Iohannis dacă organizează sau nu acest referendum. Referendumul, din punctul meu de vedere, juridic n-ar putea să rezolve nimic (...). Va trebui să găsim, în opinia mea, pârghii mult mai puternice, pentru a rezolva efectiv situația”, a spus Alina Gorghiu, întrebată la RFI cum vede organizarea unui referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare.

+++

Președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat luni că are încredere în președinte, iar orice decizia va lua, PNL îl susține.

"Avem încredere în Președintele României, are discernământul, are toate elemntele de analiză la dispoziție și indiferent ce decizie va lua, vom fi alături de demersurile pe care le va iniția. (...) PNL este un apărător al independenței justiției, un apărător al liberului acces al cetățenilor la actul de justiție, un apărător al non-implicării politicului în actul de justiție", a explicat Orban.