Anunțul a fost făcut luni de premierul Sorin Grindeanu.

Gavrilescu, care este în prezent ministru pentru Relația cu Parlamentul, ar urma să fie ministru al Mediului și vicepremier. Pentru postul de ministru pentru Relația cu Parlamentul, ALDE l-a propus pe Viorel Ilie.

”A fost o întâlnire în care domnul copreşedinte Tăriceanu a spus punctul de vedere, a prezentat decizia pe care dânsul crede că a luat-o în mod statutar BP ieri. Eu mi-am prezentat punctul de vedere. Sigur că nici nu am vrut să-i punem pe colegii de la PSD într-o postură delicată, pentru că sunt chestiuni care ţin de ce se întâmplă în interiorul ALDE”, declarase anterior Daniel Constantin, la ieşirea de la şedinţa coaliţiei.

Liderii ALDE, reuniţi duminică în şedinţa Biroului Politic Central, au decis retragerea sprijinului politic acordat vicepremierului Daniel Constantin, care este și copreşedinte al formaţiunii.

Nu am acceptat şi nu accept ca cineva din afara partidului să ia decizii în partidul nostru cu acceptul unuia dintre copreşedinţi. Asta este marea problemă pe care o avem şi ăsta este pericolul în momentul de faţă”, spunea Daniel Constantin imediat după ce a părăsit ședința ALDE din 19 martie.