Președintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri la Palatul Cotroceni pe liderii PNL, PSD și UDMR, pentru consultări pe tema grevei generale din educație care a intrat în a doua săptămână.

UPDATE

Administrația Prezidențială a transmis la finalul întâlnirii că la discuțiile cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu mai participat și ministrul Educației, Ligia Deca, și "au fost analizate revendicările Federațiilor sindicale din educație și posibilele soluții care să conducă la încetarea grevei profesorilor și la reînceperea cursurilor".

Președintele Klaus Iohannis a accentuat importanța menținerii dialogului, singura cale prin care se poate debloca situația actuală, iar negocierile vor fi reluate imediat și vor continua până la identificarea măsurilor menite să răspundă cerințelor cadrelor didactice.

Președintele României le-a solicitat liderilor Coaliției să prezinte public, în cel mai scurt timp posibil, concluziile negocierilor cu sindicatele și măsurile pe care Guvernul le poate adopta astfel încât anul școlar să fie încheiat în bune condiții, iar calendarul susținerii examenelor naționale să nu fie afectat, a mai spus Președinția.

+++

Vicepremierul Kelemen Hunor, președinte al UDMR, nu poate ajunge, miercuri, la consultările de la Cotroceni pe tema grevei din Educație pentru că se află în teritoriu și a primit invitația în cursul dimineții. 

Surse politice au declarat pentru Agerpres că liderul UDMR a primit invitația de a participa la consultările cu președintele Klaus Iohannis miercuri dimineață, în jurul orei 9,00, și nu are cu ce să se deplaseze într-un timp atât de scurt din teritoriu.

În vederea rezolvării grevei generale din învățământ, Kelemen Hunor va susține propunerea comună care se va discuta miercuri, la întâlnirea organizată de președintele Iohannis, au menționat sursele citate.

+++ 

Potrivit agendei președintelui, întâlnirea cu Coaliția de guvernare are loc miercuri, ora 12:00.

 +++

Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor sunt așteptați miercuri la Cotroceni, dar încă nu se știe ora exactă, susțin surse politice.

Marți, președintele Klaus Iohannis i-a primit la discuții pe cei trei lideri sindicali din educație, în timp ce mii de profesori protestau în fața palatului.

Președintele a transmis că "se angajează că va gira un posibil acord", a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI, adăugând că marți și miercuri vor fi consultați profesorii pentru a se lua o decizie privind continuarea sau nu a grevei. (Detalii)