Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că, dacă din cauza grevei poștașilor pensiile nu ajung la destinație, șeful Poștei Române, liberalul Valentin Ștefan, va pleca din funcție.

”Am avut o discuție cu domnul ministru (al Cercetării și Digitalizării - n.r.) și aseară, am avut o discuție și cu directorul ( Poștei Române - n.r.). Eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid. În cazul în care, Doamne ferește, nu ajung pensiile la destinație din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca”, a declarat, la sediul PSD, Marcel Ciolacu.

Reamintim că începând de luni, angajați ai Poștei au declanșat greva generală în București și în mai multe județe, sindicatul acestora susținând că din luna iulie 18.000 dintre cei peste 21.000 de angajați vor avea salariul minim pe economie și cerând creșterea cu 400 lei net a salariilor și a sporului de loialitate.

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Bogdan Ivan a vorbit luni, la Digi24, despre problemele care au dus la greva generală de la Poșta Română, în urma căreia milioane de pensionari ar putea avea de suferit, pentru că riscă să-și primească pensiile mai târziu. Ministrul a anunțat că se lucrează „pe niște scenarii cât se poate de realiste legate de creșterea salarială, care să fie una cât mai apropiată de ceea ce solicită sindicaliștii”. Noua grilă de salarizare va fi gata într-un timp scurt, cel mult câteva zile, a mai precizat ministrul.

Tot luni, șeful Poștei, Valentin Ștefan, a anunțat la Antena 3 pregătirea unor echipe mobile pentru a asigura continuitatea activității și a făcut o ultimă ofertă de 390 de lei în plus pentru cei cu cele mai mici salarii, reprezentând aproximativ un sfert dintre angajați.