Sorin Grindeanu a numit-o, miercuri, pe Ionica Sfetcu vicepreședinte al ANSVSA. Sfetcu este trimisă în judecată de DNA pentru multiple șpăgi de la supermarketuri. Joi, premierul a demis-o pe Ionica Sfetcu.

Premierul Sorin Grindeanu a semnat, joi, decizia de eliberare din funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a doamnei Ionica Sfetcu, anunță Guvernul, fără a da detalii despre motivele demiterii la doar o zi după numire.

Decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de joi. 

+++

Decizia premierului Grindeanu a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Ionica Sfetcu a fost inspector în cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, poziție din care a fost trimisă în judecată de DNA în 2015 pentru că, alături de mai mulți colegi, ar fi încasat șpăgi de la supermaketuri, scrie ziare.com.

DNA o acuză pe Sfetcu de luare de mită în 19 ocazii diferite.

"În perioada 2008 - iunie 2010, inculpații Hofman (fosta Iancu) Andreea - Vicenția, Macarie Gabriela, Porumbel Bogdan, Drăghici Elena, Stanciu Ciprian - Ștefăniță, Mitrana Aurica, Păuna Aida - Gabriela, Sfetcu Ionica și Dulgheriu Maria, în calitate de inspectori la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a municipiului București, în repetate rânduri, cu ocazia controalelor sanitar-veterinare efectuate sau în afara acestor controale, dar în legătură cu funcția și îndatoririle de serviciu, au pretins și au primit bani și bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din țară sau alți agenți economici, pentru a îndeplini sau a nu îndeplini un act privitor la atribuțiile de serviciu", potrivit DNA.

Sfetcu este suspectată de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (19 acte materiale).

Dosarul se află pe rol la Tribunalul București. Pe 7 martie are un nou termen de judecată.