Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat vineri că propunerea social-democraților pentru funcția de premier ar trebui să fie Marcel Ciolacu, notează Agerpres.

Întrebat, la sediul central al PSD, care ar trebui să fie propunerea de premier a PSD, Grindeanu a răspuns: "Marcel Ciolacu".

El a adăugat că, de principiu, propunerile de miniștri cu care ar trebui să meargă PSD într-un eventual guvern cu PNL ar trebui să fie persoanele din prima linie a partidului și a menționat că la întâlnirea de joi cu liderii liberali nu au fost pronunțate nume de potențiali miniștri.

De asemenea, întrebat pentru cine - PSD sau PNL - e un compromis mai mare alcătuirea unui guvern între cele două partide, având în vedere că s-au criticat destul de mult de-a lungul timpului, Grindeanu a afirmat: "Sunt cu destulă vechime în PSD, și anume din 1996, și am văzut diverse coaliții, alianțe și așa mai departe, guverne de coaliție, fie că vorbim de acea coaliție din 2009 care a fost între PSD și PDL, fie că vorbim de USL, care a fost mai mult decât o coaliție de guvernare, a fost un proiect politic. La un moment dat se ajunge într-un punct în care e nevoie de un compromis. Dacă clasa politică nu realizează că suntem într-un moment grav pentru România și că românii așteaptă de la clasa politică soluții și nu ceartă, înseamnă că ar trebui să plecăm cu toții acasă. Ceea ce credem noi, ca partid social-democrat, e că romanii așteaptă de la noi soluții. De aceea ne-am întâlnit și astăzi, să venim cu primele soluții și cu primele noastre propuneri. Astea sunt cele mai importante lucruri".