Premierul Sorin Grindeanu, primit cu urale la Timișoara, cere organizarea unui congres al PSD și îi cere lui Liviu Dragnea să fie „bărbat politic”.

Sorin Grindeanu s-a deplasat la Timișoara pentru a discuta cu membrii filialei PSD Timiș despre susținerea sa în momentul în care se va vota moțiunea de cenzură depusă de propriul partid.

Premierul a fost primit cu aplauze și urale, iar parlamentarii PSD Timiș au anunțat că vor vota împotriva moțiunii de cenzură și pentru păstrarea în fruntea guvernului a lui Sorin Grindeanu. 

„Domnii au cam uitat să trimită actele cu excluderea mea. Din punctul meu de vedere, nu are cum să mă excludă vreodată din PSD Liviu Dragnea, pentru că nu mă poate exclude de atâtea ori de câte mă voi reînscrie. (...). Să fie bărbat politic și să nu fugă, să nu stea închis împreună cu câteva persoane. (...). Să vină în fața Congresului, unde sunt mii de delegați, și să stabilească Congresul linia pe care va merge partidul. Așa cum spune și Statutul, validarea unui prim ministru se face în Congres'', a afirmat Sorin Grindeanu.

Moțiunea de cenzură va fi citită duminică în Parlament, după ce Liviu Dragnea a convocat plenul celor două camere.