Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a negat vineri că ar fi interesat să preia șefia SRI după demisia lui Eduard Hellvig, afirmând că își dorește să fie deputat și după anul 2024.

"Exclus așa ceva! Exclus! Sunt în politică din 1996, sunt deputat de Timiș, mă mândresc cu lucrul acesta și vreau să rămân în continuare deputat de Timiș și din 2024, dacă se poate. Nu am alte gânduri, exclus așa ceva", a spus Sorin Grindeanu într-o conferință de presă susținută la Timișoara.

Când un jurnalist i-a zis că sunt unii politicieni de Timiș care spun că ar putea prelua el conducerea SRI, Grindeanu a replicat: "Și eu ce să le fac?!"

Ministrul Transporturilor a mai precizat că a fost în ultimele luni în "această dezbatere publică cu rămâne Grindeanu, nu rămâne, e această rocadă", iar dacă e un lucru care îl face să fie bucuros că a rămas în funcție e acela că "proiectele din zona noastră rămân, dar asta nu ar trebui să audă alții, prioritare în zona transporturilor".

Pentru că a râs când a fost întrebat dacă ar putea conducer Serviciului, Grindeanu a răspuns că nu e un lucru care să-l atragă, nu-l interesează pentru că nu își dorește funcția.