”Unii dintre ei ne-au tot spus Ciuma Roșie, nu ne-am transformat în Crucea Roșie, ca să fie clar”, susține prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, în contextul deciziei social-democraților de a negocia cu PNL și UDMR intrarea la guvernare.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, crede că ar trebui deschisă o discuție "serioasă" privind modificarea Constituției.

"Noi avem o echipă de lucru coordonată de senatorul Robert Cazanciuc din februarie, anul acesta. Noi credem că acea Constituie care a fost modificată foarte puțin înainte de a deveni membri cu drepturi depline în Uniunea Europeană, limitele acelei Constituții din anii '90, deci de 30 de ani, s-ar putea să nu mai corespundă necesităților și realității din România din acest moment. Specialiști și nu oameni politici au lucrat foarte mult în această perioadă”, a declarat luni Sorin Grindeanu, după ce Consiliul Politic Național al PSD a decis că va începe negocierile cu PNL, UDMR și minorități pentru formarea unui guvern. 

Întrebat dacă reprezentarea PSD într-un eventual guvern va ține cont de ponderea partidelor în Parlament, Grindeanu a precizat: ”Important e să vedem că sunt puse în practică aceste măsuri. Dacă vom ajunge în acea etapă, cred că președintele partidului v-a spus clar azi dimineață că ne luăm după ponderea pe care o avem în Parlament. Unii dintre ei ne-au tot spus Ciuma Roșie, nu ne-am transformat în Crucea Roșie, ca să fie clar”.

Se aliază PNL cu PSD? Da, liberalii au decis să intre la guvernare cu "ciuma roșie"

Mai mult pe EurActiv »