Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, crede că nu este posibil ca PNL și PSD să candideze împreună la alegerile din 2024, fiind partide mari, cu structuri puternice care luptă să câștige alegeri.

Sorin Grindeanu a fost întrebat, duminică, la Prima TV, cât va dura acest guvern și a afirmat: ”Noi am semnat cu acord politic, suntem extrem de serioși, partea social-democrată, în a ne ține de ceea ce am semnat (...) Nu avem motive în acest moment să spunem că nu suntem optimiști că se duce acest acord politic până la capăt, dar vreau să spun că suntem atenți. Da, ne-am asumat să intrăm la guvernare într-o perioadă nu simplă, România risca să intre în vrie cu toate cele patru crize una peste alta (...), dar asta nu înseamnă că trebuie să nu știm ce înseamnă prioritățile PSD și pentru ce ne-au votat oamenii pe noi”, informează News.ro.

Întrebat dacă este posibil ca PSD și PNL să candideze împreună în 2024, Grindeanu a declarat: ”Eu nu văd posibil acest lucru. Nu, nu cred că este posibil, sunt lucruri care...Să vorbim de alegerile locale, de exemplu. În peste 90% dintre localitățile din România, dacă adăugăm UDMR ne ducem spre aproape de 100%, bătăliile electorale au fost între PSD și PNL. Același lucru se va întâmpla și în 2024. Vorbim despre două partide care au structuri, sunt foarte bine duse în teritoriu, încearcă să găsească tot timpul cei mai buni candidați și să câștige alegeri. Nu, nu văd posibilă această alianță posibilă mare”.  

Grindeanu a precizat că-i este ”extrem de greu” să facă predicții în legătură cu ce se va întâmpla după anul 2024.  

De asemenea, întrebat dacă va ceda PNL funcția de premier la rotativă,  a afirmat că liberalii ”asta au semnat”.