Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat sâmbătă seară la Digi24 că social-democrații vor un Guvern tehnocrat până la alegerile parlamentare, dacă moțiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament.

"Partidul Social Democrat va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru. În momentul în care moțiunea trece, ai demonstrat că ai majoritate", a spus Paul Stănescu, adăugând că persoana care va fi desemnat e fost membru de partid, "o personalitate de stânga".

Întrebat dacă viitorul Guvern ar trebui să fie unul politic, Stănescu a spus că nu, iar până la alegeri ar trebui să fie un Guvern tehnocrat de stânga.

"Tehnocrat, dar cu o orientare de stânga, cu un program făcut împreună cu prim-ministrul, un program al PSD, un program economic al PSD, fără discuții. În această perioadă foarte grea, trebuie să găsim oamenii cei mai buni, specialiștii cei mai buni. Nu știu dacă cei mai buni specialiști îi găsim în PSD, așa că e o soluție bună un guvern alcătuit din tehnocrați, fie ei și membri de partid", a adăugat Stănescu.