Guvernul a aprobat miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, construirea unui cămin studențesc pentru Universitatea din București, în cadrul Complexului Grozăvești.

Obiectivul va beneficia de 238 de camere de cazare pentru câte 2 persoane, astfel încât să asigure locuri pentru un maximum de 476 de studenți.

Construcția va fi realizată pe un regim de înălțime 2S+P+7E+2Et retrase (subsol 2 + subsol 1 + parter + 7 etaje + 2 etaje retrase), iar la nivelul subsolurilor va dispune de 92 de locuri de parcare.

Valoarea totală a investiției este de 198.298.000 de lei, din care Ministerul Dezvoltării va asigura 196.292.000 lei, diferența fiind suportată din bugetul Universității din București, pentru amenajarea terenului, amenajări pentru protecția mediului și asigurarea utilităților.

Realizarea acestui cămin studențesc se încadrează în țintele de dezvoltare stabilite prin programul de Guvernare 2021 - 2024, în domeniul prioritar "Modernizarea și construirea de unități de învățământ", prin care se asigură construirea a 20 de cămine studențești, transmite Ministerul Dezvoltării.