Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că Guvernul a aprobat miercuri printr-o Hotărâre înființarea Registrului Utilajelor, motivul fiind "eliminarea întârzierilor și blocajelor din șantiere".

"Constituim astfel o bază unică de date cu toate utilajele, echipamentele și instalațiile de care dispun în mod real constructorii care participă la licitații pentru proiectele de infrastructură de transport. Autoritățile și Companiile care lansează proiecte de interes public vor putea verifica dacă ofertanții sunt într-adevăr capabili să aducă în șantiere utilajele pe care le prezintă în oferte. Registrul va funcționa în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP)", a scris Sorin Grineanu pe pagina lui de Facebook.

Până la 1 mai 2022 se va stabili tipul informațiilor accesibile în Registru și ele vor fi puse la dispoziția Autorității pentru Digitalizarea României.

În momentul consultării, Registrul va genera automat comunicări în cazul suprapunerii perioadelor de utilizare a utilajelor, echipamentelor și instalațiilor, a mai spus Grindeanu.