Guvernul se reunește miercuri în ședință și urmează să adopte ordonanța de urgență cu privire la măsurile pentru bugetul pe 2021, transmite Agerpres.

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că ordonanța privind măsurile pentru bugetul din 2021 va fi aprobată în ședința de Guvern de miercuri, printre aceste măsuri menționând ajutoare de stat pentru HoReCa, acordarea de vouchere de vacanță, ajutoare prin IMM Invest, prelungirea măsurilor active până în 30 iunie 2021.

Citește și: Primarii marilor orașe, majoritatea liberali, critică deja Guvernul Cîțu

"Va fi o ordonanță care va fi pusă în transparență și va fi aprobată în ședința de Guvern de miercuri. Se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021. (...). Munca flexibilă este o măsură care cred că se va permanentiza în România. În continuare sunt acele măsuri de ajutor de stat prin intermediul IMM Invest, noutatea că Agro IMM Invest o să fie aprobat în ședința următoare de Guvern, sper să fie gata cu toate avizele. Este o măsură pe care o așteaptă cei din sectorul agricol, cu garanții de până la 1 miliard de lei", a spus Cîțu, la Palatul Victoria.

El a adăugat că va fi aprobată și promovată schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru HoReCa, "o măsură care este foarte mult așteptată", schemă care are un buget de 500 de milioane de euro.

"Continuă și în 2021 voucherele de vacanță în valoare de 1.450 de lei pentru stimularea turismului românesc. Pentru HoReCa, pe de o parte avem acest sistem de ajutoare de stat, continuă sistemul de vouchere și vă pot spune că până în martie cei din acest sector vor fi scutiți de la plata impozitului specific", a afirmat premierul.

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri se află, de asemenea, un proiect de ordonanță de urgență privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel, dar și un proiect de hotărâre cu privire la structura organizatorică și efectivele Ministerului Afacerilor Interne.

Guvernul urmează să mai decidă, de asemenea, pe tema eliberărilor și numirilor unor prefecți și subprefecți și să dezbată memorandumul cu tema: Transmiterea Raportului național periodic privind implementarea Convenției internaționale pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială.