Guvernul adoptă miercuri mai multe măsuri sociale, printre care creșterea punctului de pensie, alocațiile și acordarea unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități.

"Aprobăm în ședința de Guvern de astăzi (miercuri - n.r.) un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor și persoanelor cu dizabilități, așa cum ne-am asumat prin Programul de Guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 lei", a declarat, la începutul ședinței de Guvern, premierul Niocolae Ciucă.

De asemenea, Guvernul majorează indemnizația socială pentru pensionari cu 25%, de la 800 lei la 1.000 lei, începând cu anul 2022.  

Aalocația de stat pentru copii crește și ea, iar din 2022 se va acorda o indemnizație suplimentară pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație.

"Mai exact, alocația de stat pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități. De asemenea, alocația de stat va crește la 243 lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă, pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora. Doresc să subliniez că alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserție", a mai spus Ciucă.

Printr-o altă măsură Guvernul stabilește acordarea unei indemnizații suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de venituri.

"Indemnizația compensatorie se acordă o singură dată, anul viitor, în luna ianuarie.Aceste măsuri sociale sunt în acord cu angajamentele asumate prin Programul de Guvernare și vor fi fundamentate și finanțate prin bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetul de stat pentru anul 2022", a mai adăugat șeful Guvernului.